Informatie

Over de
zender 

Pebble TV is een digitale kindertelevisiezender waar de hele dag door geweldloze en fantasierijke programma’s in het Nederlands worden uitgezonden, zonder reclame. Bij de selectie van programma’s wordt gekeken naar een combinatie van vermaak en het bieden van meerwaarde zoals educatie, originele animaties, stimulering van de fantasie en de aanwezigheid van universele waarden zoals respectvol omgaan met elkaar. De programma’s zijn gebaseerd op de Europese traditie van het vertellen van verhalen. Overvloedig gebruik van onrustige beelden wordt vermeden, in plaats daarvan kiest Pebble TV voor inhoudelijke programma’s waarbij de beelden illustratief zijn voor het verhaal.

Programma’s

Pebble TV is goedgekeurd door Bassie (van Adriaan) voor kinderen van 2 tot 100 jaar. We hebben een leuke mix van series voor verschillende leeftijden, dit zijn veelal animaties zoals Alfred J. Kwak, Boes, Bamboe Beren, Nils Holgersson, Wicky de Viking, Dommel, de sprookjes van Hans Christian Andersen in The Fairy Taler, Snorkels, Kikker en zijn vriendjes, Professor Balthazar, Vrouwtje Theelepel, Foofur, Ovide en z’n vriendjes, De Zusjes Mol en nog meer leuks.

Voor de allerkleinsten is er meerdere keren per dag de PebbleBox met daarin de avonturen van de vriendjes Pim, Puk en Jip. Samen met de kinderen thuis kijken ze naar korte, grappige en leerzame programma’s zoals Anton, Lars de kleine ijsbeer, Nijntje, Paz, Penelope, Saari en Tip de Muis.

Vanaf 8 uur ’s avonds zijn er spannende jeugdseries te zien, zoals Mowgli – The New Adventures of the Jungle Book, Thunderstone en Enid Blyton, The Secret Series.

Elke zaterdagavond om 19.30 uur zenden we leuke familiefilms uit zoals Orla de Kikkerslikker, Hond van Vlaanderen, Marco Macaco, Het lied van de Zee, Pinokkio, In Oranje, Lotte, Knoester, Sneeuwwitje Lang en gelukkig en andere jeugdspeelfilms. Op zondagmiddag om 16.00 uur is de herhaling.

Klik hier voor onze tv-gids.

Waar te
ontvangen

Pebble TV is in ruim 1,5 miljoen huishoudens in Nederland en Vlaanderen te ontvangen, bekijk hier bij welke kabelnetten.

Nederland en België