Kyan

Voor de ouders


Pebble TV kenmerkt zich door een geweldloze, leerzame, fantasierijke programmering die gebaseerd is op de Europese traditie van het vertellen van verhalen. Bij de selectie van programma’s wordt gekeken naar een combinatie van vermaak en het bieden van meerwaarde zoals educatie, originaliteit, stimulering van de fantasie en de aanwezigheid van universele waarden als respect voor elkaar, voor ouderen en minderheden, voor de natuur, het milieu en voor alles wat leeft. Een overvloedig gebruik van onrustige beelden wordt vermeden: Pebble TV vermijdt beelden met een sterke visuele impact maar brengt inhoudelijke programma’s waarbij de beelden illustratief zijn voor het verhaal en sterke visuele prikkels waar veel kinderen onrustig van worden, worden vermeden.

Programma’s

Pebble TV brengt een mix van leuke en fantasierijke series zoals Bamboe Beren, Starstreet, Alfred J. Kwak, Boes, de sprookjes van Hans Christian Andersen in The Fairy Taler, Snorkels, Dommel, Kikker en zijn vriendjes, Papyrus, Yakari, Professor Balthazar, Bassie & Adriaan, Vrouwtje Theelepel, Foofur, Ovide en z’n vriendjes, De Zusjes Mol en nog vééél meer.

Voor de allerkleinsten zendt Pebble TV een gezellig gepresenteerd kleuterprogramma uit, de PebbleBox, met grappige, korte en leerzame programma’s zoals Penelope, Tip de Muis, Nijntje, Paz, Anton en Waterspin Wonderspin.

Kijk iedere woensdag- en zondagmiddag naar Film Matinee, met leuke jeugdspeelfilms zoals de Leeuw van Oz, Lucky Luke, Asterix, Hond van Vlaanderen, Marco Macaco, Winnetou, Tugger, Sven en de rat, Pinokkio, Sneeuwwitje Lang en gelukkig en nog vééél meer.

Vanaf 8 uur ’s avonds zijn er spannende jeugdseries zoals Ocean Girl, Mowgli - The New Adventures of the Jungle Book en Enid Blyton, The Secret Series.

Filosofie

De filosofie van Pebble TV gaat uit van het idee van rimpelingen, cirkels die ontstaan nadat je een steentje in het water gooit. De rimpelingen staan voor overdracht van waardevolle kennis en ideeën aan toekomstige generaties.

Pebble TV, vertrouwd voor jong en oud!

sluiten